Hakkımızda

BİZ KİMİZ

HAKKIMIZDA

1995 Karaman doğumlu olan Aydın DOĞAN, ilköğrenimini Karaman İbrahim Bey İlkokulunda,   ortaöğrenimini Karaman Babaoğlu Okulunda Lise öğrenimini Karaman Milli Piyango Fen Lisesinde  tamamladı.
Daha sonra  2014 yılında kayıt yaptırdığı İstanbul Beykent Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 2020 yılında mezun oldu .
Karaman’da bir  hukuk bürosunda 2012 yılından 2020 yılına kadar çeşitli görevlerde bulunmuştur.

Ayrıca Türk Hukuk Enstitüsü Karaman Şubesi’nde saymanlık görevini yürütmektedir.

Neden Biz

Hukuk alanında deneyim sahibi olan bir avukat tarafından temsil edilmek size zaman, para ve en önemlisi psikolojik açıdan büyük avantajlar sağlayacaktır.

S.S.S

Sıkça Sorulan Sorular

Hukuk sistemimizde avukatla temsil zorunluluğu yoktur. Her kişi davasını kendi takip edebilmekte ve asil olarak kendini savunma hakkını elinde bulundurmaktadır. Tabi ki bu sürecin bir avukat ile devam ettirilmesi büyük hak kayıplarına uğramanızı engelleyecektir.

Avukatlar için kanun ile belirlenmiş bir asgari avukatlık ücreti tablosu bulunmaktadır. Bir avukatın müvekkilinden talep edeceği ücret bu tabloda belirtilen ücretten daha düşük olamaz. Daha düşük olması durumunda baro tarafından gerekli disiplin işlemleri uygulanır.

Bir dava açılırken başlangıçta dava harcı adı altında bir ödeme yatırılmalıdır. Bu harç miktarı davaların türüne göre alınacak harç değişiklik göstermektedir. Harç miktarları yasayla belirlenmiş olup her yıl yenilenmekte ve değişmektedir. Bu harç dışında tebligat giderleri ile keşif, bilirkişi, tanık ücretlerini de içine alan bir gider avansı daha ödenmektedir. Bu gider avansı da her yıl adalet bakanlığınca tespit edilmektedir. Yapılan son yasal değişikliklerden sonra gider avansı da bir dava şartı olarak kabul edilmiştir. Yani gider avansı yatırmadan bir davanın görülmesi mümkün değildir. Gerek harç ve gerekse gider avansı öncelikle davacı taraftan alınmaktadır. Davanın akibeti önceden yapılan bu masrafların akibetini de ortaya koymaktadır. Yani dava sonunda mahkeme, masrafların kime ait olması gerektiğini de hükme bağlamaktadır.

Dava açılabilmesi veya takip yapılabilmesi için hukuki destek almak isteyen kişinin ilgili avukata bu işlemleri onun adına yapabilmesi için vekaletname vermesi gerekmektedir. Yurtiçinde yaşayan Türk vatandaşları için vekaletname çıkartma yetkisi noterlere verilmiştir. Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları  ise noter veya konsolosluklardan vekaletname çıkartabilmektedirler. Vekaletnamenin verilebilmesi için kişinin yanında pasaport veya nüfus cüzdanı ve 2 adet resim bulundurması gerekmektedir.

Açılması istenen dava çeşidine göre  çıkarılacak vekaletname türü değişiklik gösterebilmektedir.. Örneğin tanıma / tenfiz davası ve boşanma davası açılabilmesi için resimli boşanma vekaletnamesi gerekmektedir. Diğer davalar için çıkarılacak vekaletnameler ise ahz-u kabz yetkisi içeren genel dava vekaletnamesidir. Vekaletname bilgileri için internet sitemizi ziyaret edebilir yada iletişime geçerek öğrenebilirsiniz.

Bizimle görüşmek istediğiniz hukuki konular hakkında iletişime geçebilirsiniz.